Bylo těžké titul obhájit, atmosféra byla neskutečná, slaví liberecký blokař Zajíček

4. květen 2016

Liberecký sport zažívá další velký úspěch. Po premiérovém zlatu extraligových hokejistů se ze zisku mistrovské trofeje radují i volejbalisté. Pro ně však o premiéru nejde, ve finále s Brnem vyhráli 4:2 na zápasy a obhájili loňský triumf. Vítězství před skvělou kulisou emotivně prožíval i blokař Dukly Adam Zajíček.

„Vůbec nevím, co se tu odehrávalo. To byla taková kouzla, taková atmosféra, že jsem jen hledal balon a musel jsem se klidnit. Párkrát nám sedl servis, přišla nějaká šňůra a měli jsme víc štěstí. Můžeme být rádi, že jsme čtvrtý set otočili,“ hledal slova slavící blokař Dukly Liberec Adam Zajíček.

Byla pro vás atmosféra zážitek i jako pro soupeře?

Obrovský! V životě jsem to nezažil a to jsem hrál Ligu mistrů. Nechci se chlubit, ale ani na Lize mistrů nebyla taková atmosféra. Brnu za ní moc děkuji, je to nezapomenutelné, neskutečné.

Je to pro vás emotivnější, když jste za Brno hrál?

Za Brno jsem nehrál dlouho. Jsem rád, že jsem nad ním vyhrál, nemám k němu moc blízký vztah. Jsem rád, že jsme vyhráli a je mi jedno, proti komu to bylo.

Čtěte také

Byla obhajoba těžší než loňský titul?

Sami jste to viděli. Výkony byly nahoru, dolů. Dva zápasy dobré, dva špatné, nervy, tahanice… Opravdu bylo těžké titul obhájit.

Liberec vyhrál hokejovou extraligu, ve fotbale míří do pohárů, teď volejbal. Cítíte, že město žije sportem?

Doufám v to. Nemyslím si, že bychom vyprodali takovou halu jako v Brně. Ale věřím, že se to zvedá, a budu jen rád, když se Liberci bude dařit ve fotbale, v hokeji i ve volejbale.

autoři: vman , dan
Spustit audio