Brit chtěl údajně zastřelit Donalda Trumpa. Policie ho zadržela

21. červen 2016

Brit zadržený na americkém předvolebním mítinku tvrdí, že chtěl zabít Donalda Trumpa. Policie zatkla 19letého mladíka o víkendu během shromáždění republikánského kandidáta v Las Vegas, když se pokoušel ukrást policistovi zbraň. Podle veřejného obhájce trpí mladý Brit autismem.

Michael Steven Sandford vyšetřovatelům podle soudních záznamů řekl, že do Las Vegas přijel z Kalifornie s cílem zastřelit Donalda Trumpa.

Plán prý nosil v hlavě přibližně rok a jen čekal na vhodnou příležitost.

Pokud by se mu Trumpa v Las Vegas zastřelit nepodařilo, chtěl se o to prý pokusit na dalším mítinku, ve Phoenixu. Už měl dokonce zarezervovány vstupenky.

Policie Brita obvinila z násilného činu, před soudem by se měl objevit začátkem července. Veřejný obhájce uvedl, že mladík trpí autismem a v minulosti se pokusil o sebevraždu.

Podle zatím známých informací vše nasvědčuje tomu, že Sandford jednal sám a nebyl napojen na nějakou organizovanou síť nebo skupinu. Na detailnější závěry je ale ještě příliš brzy, policie případ stále vyšetřuje.

V táboře republikánského kandidáta se mezitím odehrály zásadní změny na klíčových postech. Trump se zbavil manažera kampaně Coreyho Lewandowskiho, který významně přispěl k úspěchu miliardáře v primárkách.

Podle komentátorů může jít o reakci na nejnovější průzkumy mínění, podle kterých demokratka Hillary Clitonová vede a má i výrazně víc finančních prostředků.

Donald Trump, Hillary Clintonová
autoři: lek , daj
Spustit audio