Brankář Miller byl uveden do Síně slávy mladoboleslavského fotbalu

15. srpen 2015

Při ligovém utkání Sparty v Mladé Boleslavi se diváci mohli bavit útočným fotbalem, viděli hned šest branek a vítězství letenského týmu 4:2. Asi největší potlesk ale zazněl ještě před úvodním hvizdem sudího. Dnes už gólman Sparty Miroslav Miller byl uveden do Síně slávy mladoboleslavského fotbalu.

„Bylo to dobře vybrané, že se hrálo zrovna se Spartou. Přišli lidé, bylo to hodně příjemné, když vstali a tleskali mi. Klobouk dolů před nimi,“ uvedl v útrobách Městského stadionu Miroslav Miller.

Před svým příchodem do Sparty dlouhých jedenáct let hájil mladoboleslavské barvy. Stal se ikonou středočeského klubu, s nímž zažil postup do nejvyšší soutěže i cestu pohárovou Evropou.

„Začalo to postupem do první ligy, po něm se klub hrozně změnil. Poté to vyvrcholilo evropskými poháry, na slavné zápasyy nedá nikdy zapomenout,“ říká muž, který odchytal v ligovém dresu Mladé Boleslavi 211 utkání.

Další přibyla na evropské scéně. Zažil například jednu z nejslavnějších výher - vyřazení francouzského velkoklubu Olympique Marseille. Cennější je však pro něj jiné vítězství.

„Větším zážitkem byl pro mě postup přes Palermo po penaltách. Bylo to víc o gólmanovi,“ vysvětluje Miller.

Čtěte také

Ještě dnes si šestatřicetiletý brankář každý návrat do Mladé Boleslavi užívá. Jeho bývalé angažmá mu připomíná řada fotografií, které cestou do kabiny nemůže minout. Ani nemá důvod.

„Až na to, že jsem s Boleslaví nevyhrál ligu, tak jsem skončil druhý i třetí a získali jsme pohár. Vzpomíná na angažmá jen v dobrém,“ zdůraznil.

Podobně jako na duel čtvrtého kola Synot ligy a uvedení do Síně slávy mladoboleslavského fotbalu. Vůbec mu nevadilo, že celý zápas strávil pouze na lavičce letenského týmu.

„Zaplať pánbůh za to. Neumí si představit, že bych chytal proti Boleslavi. Bál bych se, že si spletu barvy dresů. Bude lepší, když proti Boleslavi nikdy hrát nebudu,“ usmívá se Miller.

Miller má v Boleslavi domluvu

Možná se naopak objeví někdy zase ve středočeském týmu. Nakonec dostatečně známé je rčení nikdy neříkej nikdy. Dohoda s prezidentem klubu Josefem Dufkem je toho dokladem. „Máme nějakou domluvu, uvidíme, jak to dopadne,“ konstatoval zkušený brankář.

Jisté ale je, že jen těžko by se hledal v současné době fotbalista věrný dlouhá léta jednomu klubu.

„Možná Pavel Verbíř má v Teplicích podobnou sérii, on by to možná ještě dokázal,“ uzavřel povídání Miroslav Miller.

autoři: ppe , Petr Hašek
Spustit audio