Boleslavští hokejisté zažili zklamání, z utkání s Olomoucí mají alespoň bod

19. září 2015

Ve třetím extraligovém kole na sebe narazili hokejisté Mladé Boleslavi a Olomouce. Jejich vzájemný duel provázela oboustranně špatná koncovka. Nakonec o výhře hostujícího celku rozhodly až samostatné nájezdy. Olomouc po nich brala výhru 2:1.

V kabině mladoboleslavských hokejistů po včerejším utkání s olomouckým soupeřem vládlo místo radosti zklamání. Svěřenci trenéra Františka Výborného byli nakonec rádi, že si po ne úplně zdařilém výkonu připsali jeden bod.

Obránce Marek Trončinský připustil, že Středočeši propadli zejména v úvodní třetině, kdy je Hanáci výrazně přestříleli. „Po první třetině to bylo 13:0 na střely, tak jsem si říkal, že je asi něco špatně. Pak jsme si v kabině trochu zakřičeli a trochu se zlepšili,″ popisuje Trončinský.

Podle trenéra boleslavských Bruslařů Mariana Jelínka si mužstvo nevědělo rady se středním pásmem. „Soupeř hrál velmi aktivně v obraně a v okamžiku, kdy vycítil šanci, tak přepnul najednou na ofenzivu. S tím jsme měli velké starosti,″ konstatoval po zápase.

Za pozitivní naopak považuje, že se hráčům podařilo ubránit v přesilovkách, a to i tehdy, když soupeř ovládl na dvě minuty led v poměru 5:3.

Minutu před koncem se nakonec povedlo domácím vyrovnat na 1:1. Po samostatných nájezdech si ale nakonec dva body připsali v Olomouci.

autor: ppe
Spustit audio