Beetlejuice, Střihoruký Edward i Mrtvá nevěsta. V Praze se představí hvězda filmové hudby

21. leden 2014

Fanouškům filmové hudby a snímků Tima Burtona se možná splní sen. Populární režisér přijede do Prahy otevřít výstavu a při té příležitosti uvede spolu se svým dvorním skladatelem Dannym Elfmanem speciální koncert v Obecním domě.

Jde samozřejmě o přehlídku hudebních témat a motivů z Burtonových filmů. V programu budou takové hity jako Batman, Střihoruký Edward, Beetlejuice, Mrtvá nevěsta, Planeta opic nebo Karlík a továrna na čokoládu.

Galakoncert se koná 25. března v pražském Obecním domě, vystoupí Český národní symfonický orchestr. Koncert doprovodí projekce režisérových skic a storyboardů z konkrétních filmů. Praha bude po Londýnu, Los Angeles a Vancouveru teprve čtvrtou metropolí, kde se tento projekt odehraje.

Elfman je Burtonovým dvorním skladatelem, spolupracují spolu už 27 let. Na začátku byl snímek Pee-Weeho velké dobrodružství. Od té doby vytvářejí většinou bizarní podívané s nevšedním příběhem, který podtrhuje neméně zajímavá hudba.

Za svou kariéru si ostatně Elfman vysloužil celkem čtyři nominace na Oscara, například za hudbu k filmu Velká ryba, která na koncertě také nebude chybět. Zlatou sošku si ale dosud neodnesl.

Skladatel Danny Elfman se ale proslavil i v televizi. Legendární už je jeho znělka k seriálu Simpsonovi. Za znělku k seriálu Zoufalé manželky pak dostal cenu Emmy.

autor: nib
Spustit audio