Basketbalový Nymburk přišel o postup v Europe Cupu ve venkovních zápasech

4. únor 2016

Basketbalisté Nymburka doufali, že si zahrají v Europe Cupu play-off. Jenže tenhle cíl nevyšel. Na závěr nadstavbové části sice porazili Antverpy 84:57, zároveň ale vyhrál i jejich konkurent v boji o druhé postupové místo ze skupiny - lotyšský Ventspils. Středočeši mohou litovat zápasů na palubovkách soupeřů.

„Potenciál na postup jsme měli velký. Bohužel na venkovních zápasech jsme vždycky měli minipasáž, ve které nás soupeř přehrál a dostal se od ‚minilaufu‘. Je to škoda, minimálně na postup tohle mužstvo mělo,“ uvedl po skončení zápasu s Antverpami nymburský asistent Lubomír Růžička.

Dvanáctinásobný český šampion se na evropské scéně skutečně potýkal s nevyrovnanými výkony.. Bitvy v Antverpách a Ventspilsu sice prohrál minimálním rozdílem, ze tří venkovních zápasů ale nezískal jedinou výhru.

„Občas s tím máme problém. Venku nehrajeme tolik agresivně s tak dobrou obranou jako doma. To nás v konečném součtu stojí postup,“ lituje pivot Petr Benda.

„Oba soupeři si zasloužili postoupit. Vyhráli aspoň jedno utkání na venkovním hřišti, nám se to nepodařilo,“ uznal kvality lotyšského týmu a antverpských Giants.

Na vypadnutí se mohla podepsat také únava. Středočeši startují ve třech soutěžích, edle Europe Cupu také ve VTB lize a nejvyšší domácí soutěži. Jednotlivé zápasy tak často dělily pouze hodiny.

„Kombinujeme tři soutěže, i když letos českou ligu ve zmenšené míře. Jeli jsme ke dvěma zápasům, které jsme měli vyhrát, ale do Antverp jsme vyjížděli ve 4 hodiny ráno. Myslím, že to se na fyzickém stavu projeví. Ve Ventspilsu jsme hráli druhý zápas ve třech dnech,“ vzpomíná kapitán týmu Jiří Welsch.

 

Antverpy porážíme 84:57. Ventspils však v Sofii zvítězil 69:62 a proto naše cesta v Poháru FIBA Europe končí.Body:NBK...

Zveřejnil(a) Basketball Nymburk dne 3. únor 2016
autoři: ppe , vman
Spustit audio