Basketbalový Děčín zaútočí na divácký rekord. Nymburk vyzve na zimním stadionu

18. květen 2015

Hokejový šampionát je sice už minulostí, ale jeden zimní stadion zřejmě přeci jen bude večer praskat ve švech. Na tom děčínském nastoupí domácí Válečníci k druhému finálovému duelu basketbalové ligy proti jedenáctinásobnému českému šampionovi z Nymburka.

Nymburk vstoupil do finálové série hrané na tři vítězství výhrou 69:65. Dnes bude mít výhodu domácího prostředí Děčín. O titul, na rozdíl od soupeře, hrají Severočeši vůbec poprvé.

„Všichni jsou nabuzení, je to jiná soutěž. Je to umocněné tím, že se dostali do finále,“ říká nymburský pivot Pavel Houška, který v minulosti sám šest let děčínský dres oblékal.

Ve druhém finálovém duelu se těší na bouřlivou kulisu umocněnou skutečností, že se zápas odehraje na zimním stadionu.

„V Děčíně tím asi chtěli poděkovat fanouškům, chtějí, aby přišlo co nejvíc lidí. Je to vstřícný krok. Jestli to pro ně bude pozitivní, nebo negativní, ukáže až čas,“ dodává Pavel Houška.

Za přesunem utkání na zimní stadion stojí velký zájem fanoušků i široké veřejnosti. Mimochodem, dosavadní rekord na ligový basketbal představuje 4250 příznivců z roku 2007 na utkání Padubic s Nymburkem.

„Lidé jsou už nadržení, přijedou i fanoušci z okolí. Bude to dobré, ale jestli přijdou tři nebo čtyři tisíce, vám neřeknu,“ uvedl děčínský křídelník Pavel Bosák, jenž sám velmi dobře tamní hokejový stánek zná. „Děti tam hrají hokej, jsem tam jako doma,“ prozradil.

Čtěte také

Jako doma se jistě budou cítit i další děčínští basketbalisté. Už jen proto, že si historicky první klubové finále užívají. „Jsem mile překvapený, jakými výkony se celou sezonu prezentujeme. Dneska je to ale speciální, celý klub prožívá finálový sen,“ dodal trenér Pavel Budínský.

Klub přitom musel převést z Prahy 15 tun palubovky splňující normy také pro mezinárodní zápasy. Od České basketbalové federace si Děčín zapůjčil také koše a světelnou tabuli.

autoři: ppe , Petr Hašek
Spustit audio