Basketbalisté Nymburka se pokusí přiblížit postupu do čtvrtfinále Eurocupu

30. leden 2013

Po týdnu se nymburští basketbalisté opět utkají s týmem VEF Riga. Minulou středu prohrál český zástupce v Eurocupu s lotyšským celkem o pět bodů, i když měli domácí na pardubické palubovce náskok až 17 bodů. V Rize rozhodně nečeká Nymburk nic jednoduchého.

„Riga je velice kvalitní mužstvo, které předvádí velmi kvalitní výkony jak ve VTB lize, tak i v Eurocupu,“ krátce charakterizuje soupeře Nymburka Jiří Zídek. O něco podrobnější byl sportovní manažer Michal Ježdík.

„Má vynikající družstvo kolem vynikajícího rozehrávače Rowlinga, který je opravdu mimořádný, eliminoval absolutně všechny hráče Bilbaa a sám rozhodl o vítězství Rigy nad Bilbaem doma. Tam je obrovská kvalita, ale není to jen o něm, je to i o ostatních hráčích, kteří jsou schopni respektovat role, podřídit se týmu. Myslím si, že Riga může být černým koněm Eurocupu v letošní sezóně."

Slova Michala Ježdíka celek z lotyšského hlavního města potvrzuje. Nymburku se sice v domácím zápase podařilo rozehrávače soupeře zastavit, ale jeho roli zastali jiní. Trenér Rigy Butautas také ocenil týmový výkon svého celku, díky kterému se vrátil do zápasu a nakonec si odvezl z Pardubic cennou výhru.

Dnes od 18 hodin a 30 minut se bude český zástupce snažit vrátit Rize porážku na její palubovce. Druhý zápas osmifinálové skupiny J mezi španělskými celky Valencií a Bilbaem začíná o dvě hodiny později.

autoři: tej , jam
Spustit audio