Baroš zařídil Baníku bod se Spartou, litoval ale dalších zahozených šancí

28. únor 2015

Fotbalisté Sparty si připsali první jarní bodovou ztrátu. Na Bazalech pouze remizovali s ostravským Baníkem 1:1. A slovo pouze je na místě. Kapitán letenských David Lafata neproměnil šest minut před koncem penaltu a Baník tak obral obhájce titulu ve vzájemných soubojích v této sezoně o pět bodů.

Poslední zápas na Bazalech proti Spartě a Milan Baroš zařizuje svým gólem remízu. Pro fanoušky Baníku, ale i samotné ostravské fotbalisty neexistuje mnoho lepších scénářů.

„Fanouškům patří obrovský dík. Jsem hrdý, že mě Baník vychoval a pocházím odsud. I když nejsou Bazaly vyprodané, tak atmosféra je tady fantastická,“ vysekl poklonu příznivcům Baníku Baroš.

Pro někdejšího reprezentačního útočníka šlo o první ligový gól po těžkém zranění kolena. V samotném utkání měl jeden ze čtyř českých vítězů Ligy mistrů až překvapivě mnoho šancí. Proměnil však až čtvrtou v pořadí.

„Kdybych jednu z šancí v prvním poločase za stavu 0:0 proměnil, tak by se zápas mohl odvíjet jinak. Sparta by znervózněla a otáčet by pro ni bylo daleko těžší. Takhle jsme museli dotahovat my a kluci na hřišti málem padli,“ podotkl Baroš.

„V závěru jsme měli i štěstí, když Sparta nedala penaltu,“ přiznal autor jednačtyřiceti reprezentačních gólů.

Čtěte také

Remíza s obhájcem titulu je pro třiatřicetiletého Baroše i celý Baník, který prošel turbulentní zimní přestávkou, obrovskou vzpruhou. Jenže tento úspěch ještě nevypovídá o skutečné síle současné Ostravy.

„Proti Spartě je jednoduché se namotivovat, ale my musíme být psychicky odolní, abychom se dokázali stejně namotivovat i pro příští zápas v Brně,“ dodal bývalý hráč Liverpoolu, Lyonu či Galatasaraye Istanbul.

autoři: ras , Petr Hašek
Spustit audio