Baník vyhrál zápas hrůzy v Olomouci 3:2

6. květen 2014

Ostravští fotbalisté předvedli nevídaný obrat ve 27. ligovém kole Gambrinus ligy. Baník prohrával v Olomouci 0:2, kvůli zranění přišel o brankáře i dva další hráče už během prvního poločasu, několik dalších hráčů po zranění dohrávalo se sebezapřením. Přesto hosté dokázali po gólu Azeveda v posledních sekundách nastaveného času vyhrát 3:2.

Děsivější zápas nikdo z ostravských nikdy nehrál. Ve 14. minutě Schulmeister zdálky vystřelil, hostující brankář Pavlenka míč vyrazil a Varadi ho uklidil do branky. Navíc se ve snaze brance zabránit zranili jak Pavlenka, tak obránce Vengříček.

Do branky šel Šrom a ještě než se dotkl míče, překonal ho pěknou střelou k tyči Navrátil. Hořkost hostujícím dodalo další zranění, po kterém do nemocnice po Pavlenkovi odjel i Lindpere, a osmá žlutá karta pro Baranka, který kvůli ní nenastoupí ve dvou dalších zápasech. O oprávněnosti karty by se přitom dalo dlouho diskutovat.

Ani to ale Baník nesrazilo. Ještě do přestávky snížil krásnou akrobatickou ranou Kaša, po návratu z kabin přesnou hlavičkou vyrovnal Štěpán. Olomouc sice měla hned několik šancí, trefila tyč, ale poslední gól padl do její sítě. V posledních sekundách se s míčem rozeběhl Azevedo a jeho bomba po odrazu o břevno zapadla do branky.

Baník se třetím vítězstvím v řadě dostal na tři body od sestupových pozic, na ně naopak poprvé v sezóně spadla Olomouc.

SK Sigma Olomouc - FC Baník Ostrava 2:3 (2:1)
Branky: 14. Varadi, 18. Navrátil - 45.+2 Kaša, 47. Štěpán, 90.+3 Azevedo. Rozhodčí: Paták - Moláček, Kotík. ŽK: Javůrek, Navrátil - Baránek, Sukup, Azevedo. Diváci: 3975.

autor: mch
Spustit audio