Alkohol i drogy za volant nebo řidítka rozhodně nepatří. Policisté bojují proti nešvaru dnešní doby

10. červenec 2020

V pátek 10. července 2020 se na silnici I. třídy číslo 16 v obci Kumburský Újezd na Jičínsku uskutečnila ve spolupráci se státní organizací BESIP a pivovarem Nová Paka policejní dopravně bezpečnostní akce.

Akce měla za úkol především pružně reagovat na současnou nepříliš lichotivou statistiku, kdy stále více opilých a zfetovaných řidičů usedá za volant případně řídítka svých motorových miláčků.

Čtěte také

Od začátku letošního roku do konce června policisté v okrese Jičín odhalili celkem 50 řidičů pod vlivem alkoholu a 49 pod vlivem drog. Jičínští dopravní policisté při akci zároveň kontrolovali technický stav vozidel i samotné užívání bezpečnostních pásů.

Bohužel výsledky silničních kontrol dávají za pravdu neblahým statistikám.

Policisté zastavili první čtyři vozidla a nestačili se divit. Dva řidiči nepoužili během jízdy bezpečnostní pásy. Další řidič dokonce nevlastní žádné řidičské oprávnění a navíc měl řídit pod vlivem marihuany.

Policejní dopravně bezpečnostní akce na silnici I. třídy číslo 16 v obci Kumburský Újezd na Jičínsku

Naproti tomu vzorní řidiči před odjezdem obdrželi z rukou policistů a zástupkyně státní organizace BESIP preventivně propagační dárkové předměty a k tomu navíc jednu láhev nealkoholického piva.

Na závěr lze konstatovat, že se akce u řidičů setkala s kladnou odezvou. Policisté ve svém úsilí rozhodně nepoleví a již v těchto dnech připravují v souvislosti s bezpečností silničního provozu další preventivní akce.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka