Prezident uděloval milosti, trest prominul i otci popálené Natálky

Prezident Václav Klaus udělil k dvacátéímu výročí sametové revoluce milost celkem 43 lidem. Vedly ho k tomu hlavně humanitární důvody. Klaus dosud nikdy tolik milostí najednou neudělil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

prezident Václav Klaus

prezident Václav Klaus | Foto: Tomáš Adamec

Zbytek trestu prezident prominul také otci popálené Natálky Pavlu Kudrikovi, který si jej měl odpykat za krádež a řízení bez řidičského oprávnění. Václav Klaus přihlédl k tomu, že při brutálním útoku na romskou rodinu byla jeho dcera těžce popálena a jejich dům zcela vypálen.

Anna Siváková je ráda, že otec jejich dcer nemusí do vězení a může ji tak pomáhat při péči o zraněnou Natálku.

"Jsem šťastná. Chtěla jsem, aby si trest odpykal, ale měla jsem strach, že se nedokážu sama postarat o dcery a hlavně o Natálku. Jsem moc ráda, že to tak dopadlo, protože já bych byla jinak ztracená," nešetřila nadšením Siváková.

Klaus už v dubnu rozhodl o přerušení výkonu trestu pro tohoto muže. Žádost o milost pro otce popálené dívky prezidentovi zaslal ministr pro lidská práva Michael Kocáb.

Rodina se už přestěhovala z provizorní ubytovny do staršího domku, který si koupili z výtěžku z humanitární sbírky.

Andrea Brtníková, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme