Napadení Íránu by podle tamního režimu vedlo ke třetí světové válce

Pokud kterákoli země zaútočí na Írán, povede to k třetí světové válce. Prohlásil to zástupce náčelníka íránského generálního štábu Masúd Džazáerí. Vedení íránského režimu reaguje podobnými výroky na spekulace, že zejména Izrael může napadnout Írán kvůli jeho neochotě zastavit svůj jaderný program.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Íránský prezident M. Ahmadínežád (vlevo) u nosné rakety

Íránský prezident M. Ahmadínežád (vlevo) u nosné rakety | Zdroj: ČTK

"Nezkrotná hamižnost Američanů a sionistického vedení žene svět na okraj propasti," prohlásil generál Masúd Džazáerí.

Jako příklad této údajné nenasytnosti zmínil podle íránské agentury Mehr konflikty v Iráku, Afghánistánu, Súdánu a nejnověji také v Gruzii.

"Pokud by prý skutečně vypukl světový konflikt, znamenalo by to konec umělých útvarů," použil generál termín, kterým íránská propaganda označuje Izrael.

V izraelském tisku přibývá článků, že i když Američané v tuto chvíli váhají, židovský stát prý v tichosti chystá úder proti Íránu na vlastní pěst.

Martin Hromádka, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme