Zvládne celá naše fotbalová pětka odvety v Evropské lize?

26. srpen 2009
S mikrofonem za fotbalem

Tři kluby to mají dobře rozehrané na postup do skupinové fáze, další dva se spíš pokusí o zázrak. Jak to všechno dopadne, uslyšíte ve čtvrtek 27. srpna v přímém přenosu na Radiožurnálu. Naši reportéři se opět ohlásí ze všech pěti stadionů a vám neunikne nic podstatného z odvetných zápasů Liberce, Olomouce, Slavie, Sparty ani Teplic.

O šanci zahrát si premiérový ročník Evropské ligy bude ve čtvrtek znovu usilovat pětice českých klubů. Minulý týden jste s Radiožurnálem během několika okamžiků stihli gól Slavie v Edenu proti Bělehradu, rozvášněné fanoušky Dinama na ploše stadionu v Bukurešti a také informace o rozdílném počínání Sparty v Mariboru a Olomouce v Liverpoolu. Také ze všech pěti odvet uslyšíte aktuální zprávy a reportáže.

Nejprve se vám reportéři budou po 18. hodině hlásit ze stadionů v Tel Avivu a Olomouci. Tady hrají dva české týmy s minimální šancí na postup - Teplice na hřišti Hapoelu Tel-Aviv a Olomouc hostí Everton.

Svůj postup by měly potvrdit Liberec, který podle rozhodnutí disciplinární komise UEFA z 25. srpna vyhrál 1. utkání kontumačně 3:0, Slavia i Sparta. Severočeši nastoupí proti Dinamu Bukurešť doma v 19.30 hodin, sparťané se připojí v utkání proti Mariboru ve 20 hodin a slávisté budou hájit svůj náskok z prvního zápasu od 20.30 hodin na stadionu Crvene Zvezdy Bělehrad.

Všechny tři duely vám kromě zpravodajských vstupů zprostředkujeme i živě v přímé reportáži. S mikrofonem za fotbalem vysíláme od 21 hodin a naši reportéři budou do vysílání vstupovat až do skončení posledního zápasu i s případným prodloužením.

Přehled odvetných utkání českých klubů v play-off Evropské ligy ve vysílání Radiožurnálu:

Hapoel Tel-Aviv FC - FK Teplice
(V 1. zápase prohrály Teplice 1:2.)
Zápas začíná v 18 hodin, z 1. poločasu vysíláme zpravodajské vstupy, závěr zápasu uslyšíte v přímé reportáži v rámci Sportžurnálu.

SK Sigma Olomouc - Everton FC
(1. zápas vyhrál Everton 4:0.)
Začátek zápasu je v 18 hodin, z 1. poločasu vysíláme zpravodajské vstupy, závěr zápasu v přímé reportáži ve Sportžurnálu.

FC Slovan Liberec - FC Dinamo 1948 Bukurešť
(V 1. zápase Bukurešť kontumačně prohrála 0:3.)
Začátek zápasu je v 19.30, z 1. poločasu vysíláme reportážní vstupy ve Sportžurnálu, závěr zápasu v přímé reportáži v rámci S mikrofonem za fotbalem.

AC Sparta Praha - NK Maribor
(1. zápas prohrál Maribor 0:2.)
Začátek zápasu je ve 20 hodin, z 1. poločasu vysíláme zpravodajské vstupy, 2. poločas uslyšíte S mikrofonem za fotbalem v přímé reportáži.

FK Crvena Zvezda Bělehrad - SK Slavia Praha
(V 1. zápase vyhrála Slavia 3:0.)
Začátek zápasu je ve 20.30. S mikrofonem za fotbalem se vydáme i do Bělehradu a nabídneme přímou reportáž od 35. minuty.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: lep , jkb
Spustit audio