Na podmínky střílí solidně, chválí trenér Vítkovou před vytrvalostním závodem

Pečlivěji, pomaleji a přesněji. To je mantra, kterou si dnes bude při střelbě opakovat 105 biatlonistek, která se postaví na start vytrvalostního závodu na mistrovství světa. Ve finském Kontiolahti totiž pojedou vytrvalostní závod, kde se za každý minutý terč automaticky přičítá trestná minuta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při tréninku Veronika Vítková vyčistila všechno položky kromě dvou

Při tréninku Veronika Vítková vyčistila všechno položky kromě dvou | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Střílela poměrně slušně. Vleže tam občas něco nechala, vestoje taky. Ale na podmínky to byl solidní výkon,“ pochválil Veroniku Vítkovou Zdeněk Vítek, kterému při větrném tréninku v Kontiolahti kýval dalekohled. Právě vítr bude při vytrvalostním závodě biatlonistek dalším nepříjemným faktorem.

Právě Veronika Vítková se s podmínkami na střelnici, ale i sama se sebou, zatím v Kontiolahti prala, když ve třech předchozích závodech minula vždy čtyři terče.

Přehrát

00:00 / 00:00

Veroniku Vítkovou i ostatní české biatlonistky sledoval při přípravě na vytrvalostní závod reportér ČRo Tomáš Kohout

„Podmínky na střelnici nebyly úplně ideální, pokazila jsme asi dvě položky, ale jinak to docela šlo,“ uvidíme,“ nechá se překvapit Vítková, která do závodu vyjede se startovním číslem 29.

„Tenhle trénink mě určitě povzbudil, ale i v předchozích trénincích se mi dařilo a v závodě pak ne, takže nevím, jestli je dobré, že jsem zrovna dobře střílela,“ pousmála se Veronika Vítková.

Když se oběd nedojí, je večer výběr. Na MS mají biatlonisté vlastního kuchaře

Číst článek

Kromě ní se do vytrvalostního závodu vydá, i přes škrábání v krku, Gabriela Soukalová a také Jitka Landová s Evou Puskarčíkovou. První závodnice vyběhne na trať v 17:15.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme