Házenkář Linhart drží v reprezentaci plzeňskou tradici, čeká ho premiéra na MS

Čeští házenkáři se pokusí večer překvapit na úvod mistrovství světa jednoho z největších favoritů - Francii. A chybět u toho nebudou v katarském Dauhá ani hráči plzeňského Talentu. V kádru národního týmu má západočeský klub trojnásobné zastoupení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Linhart, jeden ze zástupců plzeňské házená v národním týmu

Petr Linhart, jeden ze zástupců plzeňské házená v národním týmu | Foto: Pavel Lebeda chf.z

„Určitě je to lepší, když je nás tady takhle víc z Plzně," těší Petra Linharta - asi nejvýraznějšího hráče z plzeňského tria, které doplňují ještě pivoti Jakub Šindelář a Leoš Petrovský.

Mezi současnými reprezentanty ale rozhodně není pravá spojka nejslavnějším házenkářem ze západu Čech. „Spousta hráčů je z Plzně: Filip Jícha nebo Petr Štochl, takže plzeňská základna tady pořád je," připomíná Petr Linhart, že Plzní prošly i dvě dlouholeté velké opory národního týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se zástupcem plzeňského Talentu na MS házenkářů Petrem Linhartem mluvil reportér ČRo Mirko Vasić

Na turnaji v Kataru mohlo být i více házenkářů ze současného Talentu. V závěrečné přípravě před světovým šampionátem byli totiž také Milan Škvařil a Petr Vinkelhöfer.

„Asi je v Plzni dobrá házená, má pořád tradici. Minulý rok jsme vyhráli titul, něco jsme předvedli, a tím jsme se dostali do národního mužstva. Doufám, že to tak bude pokračovat,“ věří Petr Linhart.

V této sezoně na sebe několikrát v národním týmu výrazně upozornil, hlavně při utkání evropské kvalifikace ve Francii, se kterou Češi odehrají k večeru první zápas v Kataru. Linhart dokonale využil možnosti reprezentovat po zdravotních problémech většiny pravých spojek.

„Z důvodu, že se hráči zranili, je to pro mě šance udělat si jméno a zůstat stabilním hráčem reprezentace,“ využívá házenkář plzeňského Talentu příležitost.

Teď čtyřiadvacetiletou spojku čeká první zápas na velkém turnaji. „Zatím nejsem nervózní, že je MS. Myslím, že malá nervozitka přijde s prvním hvizdem proti Francouzům. Na mistrovství jsem ještě nebyl, je to pro mě novinka a budu si to moc užívat,“ těší se Petr Linhart.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme