Zpěvačka Lenny vydává novou rockovou desku. Pokud jde o hudbu, angličtina pro mě hraje prim, říká

5. září 2022 10:37

Láska v tisíci podobách. I taková je nová deska zpěvačky Lenny – Hearthbreak Culture. Oslavuje na ní nejen lidské vztahy, ale i znovuzrození rocku.

„Kdybych za vydavatelstvím přišla v roce 2018 a řekla jim, že chci vydat rockové album, tak mě nařknou z toho, že jsem se zbláznila. Protože v jejich pojetí to byl Iron Maiden styl.“

Takhle o své nové desce, která je rockově naladěná, mluví osmadvacetiletá zpěvačka Lenny. Spolupracovala na ní například i s Mikem Shinodou, klavíristou kapely Linkin Park, kterého poznala na koncertě v pražském Foru Karlín před třemi lety.

„Mike si mě s kapelou vybral jako předkapelu a hostující zpěvačku na jedné písni. Takže jsem s ním vystupovala přímo na pódiu, což byl úžasný zážitek. Tehdy jsem se odvážila se ho zeptat, jestli by byl v budoucnu nakloněn nějaké spolupráci.“

Angličtina se dostane i za hranice

I na své třetí studiové desce Lenny zpívá anglicky, posluchači si můžou poslechnout 10 nových písniček.

„Já rozhodně nemám nic proti češtině. Milovala jsem psaní povídek, básniček, ale ta angličtina je mi hudebně bližší. Pokud se jedná o hudbu, tak pro mě angličtina hraje prim. Myslím, že určité pozitivum je, že můžu naši zemi v cizině reprezentovat,“ vysvětluje zpěvačka.

A důkazem toho je i velký hit Hello, který se stále hraje například v italských rádiích. Nejen ten zazněl letos v létě na jednom z největších festivalů na světě – maďarském Szigetu, kde Lenny vystoupila. A fanoušci ho určitě uslyší i na koncertě v pražském O2 universum na konci listopadu. Pro Lenny to bude zatím největší koncert sólové kariéry.

autoři: Jiří Štefl ,
Spustit audio

Související