Zpěvačka Kubišová nemusí platit za zrušené turné, rozhodl Ústavní soud

25. květen 2015

Zpěvačka Marta Kubišová nemusí platit za zrušení turné skupiny Golden Kids. Dnes to potvrdil Ústavní soud v Brně, který zamítl stížnost agentury MM Praha. Ta požadovala po Kubišové 1,38 milionu korun.

Podle mluvčí Ústavního soudu Miroslavy Sedláčkové dnešní rozsudek pouze potvrdil rozhodnutí pražských soudů, podle kterých žádná smlouva o turné dohodnuta nebyla.

„Soud ústavní stížnost odmítl jako zjevně neopodstatněnou. Obecné soudy v ústavně právní rovině nijakým způsobem nepochybily a Ústavní soud neshledal žádné porušení základních práv a svobod stěžovatelky,“ uvedla Sedláčková.

Turné Golden Kids se mělo uskutečnit v roce 2008 ke 40. výročí tria, ve kterém kromě Vondráčkové a Kubišové působil ještě Václav Neckář.

Umělci se ale nakonec nedohodli na podmínkách. Podle Kubišové byla příprava chaotická a odpovědnost za zrušení turné odmítala.

Podle Agnetury MM, která zastupuje zpěvačku Helenu Vondráčkovou a jednatelem je její manžel a manažer Martin Michal, Kubišová neoprávněně ustoupila od ústní dohody o turné, a způsobila tím protistraně škodu.

Pražské soudy ale dospěly k závěru, že k právoplatnému uzavření písemné nebo ústní smlouvy nikdy nedošlo. Nejvyšší soud dovolání agentury v roce 2013 odmítl jako nepřípustné.

autoři: ako , mav
Spustit audio