Zpátky do devadesátek! Seriál Přátelé se vrací se vzpomínkovou epizodou. Nechybí kulisy ani fontána

Zase spolu, tak se jmenuje speciální díl seriálu Přátelé, který má ve čtvrtek 27. května premiéru. Kultovní seriál, který sledoval osudy kamarádů z New Yorku, ale tentokrát přivítá i speciální hosty, například zpěvačku Lady Gaga nebo bývalého fotbalistu Davida Beckhama.

A tak se zase spolu sešlo všech šest hlavních protagonistů původní série. Herci si znovu zahrají některé legendární scénky, dojde na debatu kolem toho, jak to bylo s pauzou Rosse a Rachel, a nebude chybět ani postava Janice, která zvolá své slavné: Ach můj bože!

Už jen vzpomínky

Původně tvůrci mluvili o volném pokračování seriálu, které mělo mít několik epizod. Nakonec ale zůstali u speciálního vzpomínkového dílu. I tak ale znovu postavili všechny důležité kulisy – tedy dva byty, kavárnu se slavným gaučem a nechybí ani návrat k vodní fontáně, která je typická pro seriálovou znělku.

Přátelé se vysílali od roku 1994 a během deseti sezón se stihli stát fenoménem. Závěrečnou 236. epizodu sledovalo na americké stanici NBC 52 milionů diváků. Dodnes se těší oblibě v nabídce televizních stanic, a především streamovacích služeb. Speciální díl má premiéru 27. května na HBO GO.

autoři: Jiří Štefl ,
Spustit audio

Související