Znali se jako soupeři, teď spolu působí na lavičce nymburských basketbalistů. Příběh trenérské dvojice Ladislava Sokolovského a Pavla Budínského

4. leden 2023

Až do konce října ve většině případů stáli na palubovce proti sobě. V Nymburce se jejich cesty potkaly. Někdejší jedenáctinásobný český šampion Ladislav Sokolovský převzal pomyslné trenérské žezlo na lavičce Středočechů. Někdejší dloholetý kouč Děčína Pavel Budínský přijal pro změnu post asistenta. Jejich sportovní příběh přináší reportér Pavel Petr.

Ladislava Sokolovského a Pavla Budínského teď spojuje společná práce při basketbalovém týmu v Nymburce. V kontaktu spolu ale byli už mnoho let.

"Moc dobře vím, jak kvalitní byl Láďa hráč. To, co dokázal, je samozřejmě unikátní, byl několikanásobný mistr. A k tomu musíte mít respekt. A když Láďa skončil hráčskou kariéru tady v Nymburce a následně se stal sportovním ředitelem, tak jsem samozřejmě sledoval jeho dráhu," říká Pavel Budínský.

Také Ladislav Sokolovský nešetří chválou. "Já jsem Pavla poznal na začátku v národním týmu, když byl asistentem u trenéra Humla, takže jsme byli hodně v kontaktu. Věděl jsem, že svoji práci při trénincích dělá velmi poctivě. Potkávali jsme se jako konkurenti, ať už když jsem byl ještě v Nymburce a hráli jsme s Děčínem nějaký finálový série nebo potom, když jsem byl v Opavě. Myslím si, že Pavel s týmem Děčína dokázal velký věci. Na to, že to nebyl tým, který se řadil mezi týmy s většími rozpočty, jsem na něho slyšel vesměs jenom chválu." Nabídka na spolupráci v Nymburce tak byla jasnou volbou.

Jak mají nyní u týmu rozdělené role nebo jaké to je šéfovat na střídačce bývalému trenérovi? Poslechněte si v reportáži Pavla Petra.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio