Zlín proti Kometě poprvé zaváhal. Nejsme muzikanti, abychom pořád vyhrávali, říká Okál

23. duben 2014

Hokejisté Zlína v úterý po třech vítězstvích poprvé okusili, jak chutná porážka ve finále play off. Na brněnském ledě podlehli domácí Kometě 1:3. Masarykův pohár si tak stále musí počkat na svého nového majitele.

„Nejsme muzikanti, abychom pořád vyhrávali. Prohra nám možná i prospěla, třeba konečně začneme zase hrát naši hru,“ komentoval promarněný zlínský pokus o uzavření finálové série Zdeněk Okál.

Ale na rozdíl od muzikantů si třiadvacetiletý útočník promítal, co se hostujícímu týmu v úterý nepovedlo.

„Začalo se zase opatrně, gól jsme obdrželi po dorážce, což se stává. Ve druhé třetině jsme se do toho dostali, jenže na začátku třetí jsme opět inkasovali, to nás trochu potopilo,“ rekapituloval Okál.

„První třetina byla z naší strany špatná, nedůrazná a lehkovážná. Ve finále extraligy, v tak těžkých a vypjatých zápasech, soupeř takovou hru trestá,“ vysvětloval další zlínský útočník Jaroslav Balaštík.

Balaštík se premiérovou porážkou v letošním finále ale rozhodit nenechal, dobře ví, kdo má k vytouženému triumfu blíže. „Bohužel jsme prohráli, ale sérii máme stále ve svých rukou, vedeme 3:1 a chystáme se na páteční zápas,“ doplnil.

Čtěte také

Na pátek se chystají ale také hráči Komety, kteří ani příliš nejásali nad první finálovou výhrou a spíše se zajímali o to, co je čeká v dalším utkání.

„V play off se smazávají rozdíly, jestli hrajete doma nebo venku, zvlášť když spolu hrajete pátý zápas v rozmezí devíti dnů. Nesmíme uhnout v žádném souboji, může to být náš poslední zápas v sezoně a nikdo si určitě nechce celé léto vyčítat, že měl na ledě udělat něco jinak,“ dodává si odvahu brněnský Jakub Koreis.

autoři: apr , mau
Spustit audio