Zlín Film Festivalu chybí na jeho druhou část v září dobrovolníci

28. červenec 2021

Organizátoři Zlín Film Festivalu hledají stejně jako v minulých letech zájemce, kteří se společně s nimi zapojí do příprav a realizace 2. dílu 61. Zlín Film Festivalu i Festivalového půlmaratonu. Festival se uskuteční v termínu 9. až 15. září.

Filmový festival i festivalový půlmaraton jsou jedny z nejvýznamnějších akcí ve Zlínském kraji, které bez pomoci dobrovolníků není možné s ohledem na rozsah zrealizovat. Získat spolehlivé pomocníky však vůbec není snadné, zvlášť v posledních letech. „Letos je situace opravdu kritická, dobrovolníků máme přihlášených zatím jen asi třetinu. Celkem jich potřebujeme kolem sto padesáti v průběhu konání celého festivalu,“ uvedla výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová a doplnila, že další stovku dobrovolníků vyžaduje organizace festivalového půlmaratonu, který je letos přímou součástí festivalu a uskuteční se 12. září. „Zde navíc ještě kvůli řízení dopravy potřebujeme, aby dobrovolníci byli starší 18 let.“

Situaci taky výrazně komplikuje konání festivalu v zářijovém termínu. „Studenti, kteří tvoří největší část dobrovolníků, zatím netuší, co přijde se začátkem nového školního roku, jaká bude aktuální pandemická situace. Navíc přicházíme o skupinu vysokoškoláků, kterým začíná semestr později,“ konstatovala Záhorová.

Do dobrovolnického týmu se ale může zapojit prakticky kdokoli starší patnácti let. Práce je rozmanitá a pro každou věkovou kategorii se najde během festivalu uplatnění. Ti, kteří se stanou dobrovolníky, získají příspěvek na jídlo a pití na celý den, vstupenky na filmová představení, festivalové tričko a řadu dalších odměn od partnerů festivalu. A stejně jako v minulých letech se také mohou těšit na snídaně, při kterých se setkávají s některou z festivalových hvězd.

Více informací najdete na https://www.zlinfest.cz/dobrovolnik.

autor: Růžena Vorlová | zdroj: Zlín Film Festival
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka