Zlákalo mě zkusit hrát u Cimrmanů, přiznává herec Miroslav Táborský

8. červen 2020

Kvůli špatnému kádrovému profilu se na DAMU dostal až napočtvrté. Vystudoval tedy fyziku. Ale svého snu stát se hercem se nevzdal.

Svou představu, jak hrát divadlo, má zakořeněnou od mistrů, jako byli Lukavský, Ráž nebo Kemr. „Strašně se mi líbilo, že jejich představení měla široký záběr. A to mě právě na mojí divadelní kariéře nejvíc baví. Mohu hrát výrazné postavy se žánry ode zdi ke zdi.“

Hrát se Svěrákem i Penélope Cruz

I proto přijal nabídku na angažmá v Divadle Járy Cimrmana. „Když mě Zdeněk Svěrák oslovil, abych se s ním střídal v roli Bystrozrakého, můj první dojem byl, že je to nesmysl,“ připouští herec v Blízkých setkáních.

„Nakonec mě ale zlákalo zkusit si žánr Cimrmani. Mají velmi chytré texty a herci v něm na sebe úžasně slyší. Je to pro mě velká radost tam být,“ říká herec, který ve Španělsku získal Goyovu cenu v kategorii Objev roku za roli tlumočníka ve filmu Dívka tvých snů.

Měl možnost si zahrát i s Penélope Cruz. „Stejně jako ze všech velkých hvězd, se kterými jsem se potkal, se i z ní vyklubal velmi milý člověk. Potvrzuje to mojí teorii, že znamenití herci jsou zároveň znamenití lidé. Nepotřebují si totiž nic dokazovat.“

autoři: Tereza Kostková , mis

Související