Zkušenost k nezaplacení, říkají o Světové lize budějovičtí reprezentanti

28. červen 2014

Volejbalisté Českých Budějovic jsou hodně spokojeni s losem příštího ročníku Ligy mistrů. Šance na historicky první postup do play-off jsou tak hodně vysoké. Ještě zvýšit je pomůže průprava tří čerstvých reprezentantů, kteří v posledních týdnech hrají Světovou ligu.

„Jsou to zkušenosti, která se nám budou hodit. V Lize mistrů jsou ale týmy ještě lepší. Skládají se ze samých reprezentantů. V reprezentaci jednoho státu nemusí být TOP hráči, v Lize mistrů mají lepší týmy nejlepší hráče,“ říká smečař národního a týmu a také Českých Budějovic Petr Michálek.

Spolu se svými spoluhráči z Českých Budějovic se v základní skupině Ligy mistrů utká s polským Belchatowem, rakouským Innsbruckem a Antverpami.

Dalším reprezentantem, který se na nejprestižnější ligovou soutěž těší, je univerzál Michal Kriško. I on si uvědomuje, že být v reprezentaci a hrát proti světové konkurenci, je obrovskou výhodou pro jeho budoucí volejbalový život.

„Jsou to zápasy k nezaplacení. Určitě je neberu jako samozřejmost a snažím se jít do každého zápasu. Výlety jsou také super, hlavně ten do Koreje,“ narážel se smíchem na náročné cestování do Koreje a tamní dva zápasy univerzál Michal Kriško.

Tak daleké cesty ho ale už nečekají, tedy pokud se národní tým nedostane na finálový turnaj Světové ligy do Sydney, a to ani v Lize mistrů, kde hrozili ruští soupeři z Kazaně nebo Novosibirsku.

Čtěte také

Dalším a posledním do party českobudějovickcýh volejbalistů v reprezentaci je Filip Habr, jehož kariéra vystřelila za poslední dvě sezony hodně vysoko. A pokud zůstane tak skromný jako dosud, může jít ještě dál a to nejen v reprezentaci

„Cítím velkou důvěru od trenéra, že chce, abych byl jednička. To mi hrozně pomůže. Už jsme odehráli spoustu zápasů a myslím, že jsem se trošku uklidnil,“ dodává reprezentační nahrávač.

Volejbalová reprezentace odehraje dnes do 16 hodin v Opavě poslední domácí zápas v letošním ročníku Světové ligy, soupeřem bude Portugalsko.

autor: špo
Spustit audio