Zimní slunovrat ovlivňuje Saturn. Astrologové radí nic nového nezačínat

21. prosinec 2017

Letošní zimní slunovrat přijde ve čtvrtek přesně v 17:28. A jestli se proti vám budou bouřit věci, jestli vám budou padat z rukou a dělat naschvály, nevyčítejte si to. Vždyť za to může Saturn, alespoň podle amerického deníku USA Today.

Deník se odvolává se na jednoho londýnského astrologa Neila Spencera. Podle něj Saturn a Slunce stojí prý v jedné přímce, ve stejné rovině poprvé od roku 1664.

„Co to znamená, nemáme tušení, ale deník varuje, že ve čtvrtek je nejlepší vůbec nic nového nezačínat, člověk má z četby toho článku pocit, že nástrahy číhají na každém kroku a všechno prý půjde jaksi ztuha,“ říká Helena Berková ze zahraniční redakce .

Takže možná právě proto prezident Trump zřejmě ve čtvrtek ani nepodepíše návrh zákona o daňové reformě, píše USA Today. I když astrolog Spencer praví – establishment, velké firmy a majetek jsou dnes v centru vesmírného dění.


Slunovrat je astronomický termín pro okamžik, kdy Slunce má vůči světovému rovníku v případě letního slunovratu největší, v případě zimního nejmenší deklinaci. Letní slunovrat nastává na severní polokouli obvykle okolo 21. června a zimní 21. prosince.

A ještě lepší je postřeh novinářky Shannon Hallové z deníku New York Times: Ještě že máme zimní slunovrat! Protože kdybychom ho neměli, tak bychom tu vůbec nebyli. Zkrátka a dobře, kdybychom se vyvinuli třeba na Venuši, tak bychom žádné slunovraty ani roční období neměli.

autor: hbe
Spustit audio