Ženy klamou tělem, uznává herečka Tereza Kostková

12. leden 2014

Někdy má neděli v pondělí, jindy ve středu a nebo třeba v březnu. Známá herečka Tereza Kostková však byla hostem Radiožurnálu a moderátorky Patricie Strouhalové skutečně v neděli 12. ledna, a to jako vždy po 10. hodině.

Jak si volné dny užívá? Nicneděláním. I když vzápětí přiznává, že málokdy je schopná skutečně nic nedělat. „Často jen dělíme čas na pracovní a nepracovní, ale s tím už jsem skončila,“ tvrdí Tereza Kostková, která má diář zaplněný až do února.

Mezi pracovními úkoly bychom v jejím kalendáři našli také divadelní program. Co má na hraní v divadle tak ráda? „Přítomnost, fakt, že to, co hrajeme, se už nikdy nezopakuje. Tím se divadlo podobá skutečnému životu,“ uvažuje herečka Tereza Kostková.

Čtěte také

Můžete ji vidět například v hudební komedii Miluji tě, ale..., kterou uvádí Divadlo Palace. „Hra si dělá legraci z každého nás a z našich postojů k lásce,“ prozrazuje. „Láska je tématem ve všech podobách. Jde se na dřeň, ale v představení nenajdete vulgarity, byť odhaluje všechno,“ dodává.

Má mezi herečkami skutečně dobré přítelkyně? Jak se ohlíží za soutěží StarDance? A jak se připravuje na premiéru komedie Úhlavní přátelé? I to prozradila Tereza Kostková ve vysílání Hosta Radiožurnálu.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.