Zelená vlna v pátečních špičkách posiluje

27. říjen 2003

Český rozhlas 1 - Radiožurnál vysílá od loňského summitu NATO zvláštní dopravní zpravodajství Zelené vlny pro hlavní město Prahu. Nyní přicházíme s dalším rozšířením - od pátku 10. října rozšiřujeme rozpojované relace Zelené vlny i na odpolední špičku každý pátek od 15.30 do 19.05 hodin.

Zvláštní dopravní zpravodajství Zelené vlny pro hlavní město Prahu vysílal ČRo 1 - Radiožurnál historicky poprvé v době konání summitu NATO v loni v listopadu. Po dobrých zkušenostech a kladných ohlasech na toto vysílání jsme se rozhodli v tomto způsobu vysílání pokračovat i nadále.

Od listopadu 2002 tedy ČRo 1 - Radiožurnál vysílá odpojovanou Zelenou vlnu zvlášť pro Prahu a zvlášť po celé republice. Nejprve to bylo v časech od pondělí do pátku každou půlhodinu od 6.30 do 9.30 hodin, od jara letošního roku byl čas prodloužen až do 10.30 hodin. Od pátku 10. října rozšiřujeme rozpojované relace Zelené vlny i na odpolední špičku každý pátek od 15.30 do 19.05 hodin, opět po půl hodinách.

Posluchači, kteří si naladí ČRo 1 - Radiožurnál na pražské frekvenci 94,6 FM, tak uslyší častěji a podrobněji informace o dopravě v Praze a okolí. Posluchači na všech ostatních frekvencích dostanou podrobnější informace z ostatních částí republiky a nebudou zbytečně zatěžováni mnoha informacemi z Prahy.

Celostátní relace Zelené vlny jsou vysílány nadále ze společného Dopravního střediska Českého rozhlasu a ABA v Kobylisích, "pražské" relace pak ze studia poblíž newsroomu v budově rozhlasu na Vinohradské 12.

Pokud se i toto vysílání osvědčí a budou s ním dobré zkušenosti, je pravděpodobné, že se oddělené vysílání Zelené vlny pro Prahu objeví v programu ČRo 1 - Radiožurnálu pravidelně i v dalších časech.

autor: jkr
Spustit audio