Ze svých šancí jsem měl dát aspoň jeden gól, litoval hradecký hokejista Šimánek

19. březen 2014

Extraligové čtvrtfinále mezi hokejisty Hradce Králové a Zlína má být nejvyrovnanější ze všech čtyř sérií. První zápas na stadionu moravského týmu to potvrdil. Mountfield prohrál po boji 1:2 v prodloužení.

„Neodehráli jsme špatné utkání. Přesilovky byly špatné, ale jinak jsme si dopředu něco vytvořili a od toho bychom se měli odrazit,“ řekl kapitán hradeckého týmu Jiří Šimánek po utkání, které rozhodl zlínský Ondráček v páté minutě prodloužení.

Rozhodnutí přišlo v situaci, kdy obrana východočeského mužstva zapomněla pokrýt domácího útočníka a ten se sám dostal do nájezdu na gólmana Kantora.

„Nedali jsme góly a to rozhodlo. Na to, že se hrálo z defenzivy, bylo na obou stranách hodně šancí. Kdo je bude proměňovat, ten vyhraje,“ je jasné Jiřímu Šimánkovi, který má za sebou více než 80 zápasů v play-off.

„Za první třetinu jsem měl tři šance a z toho musí padnout aspoň jeden gól. Jejich mladý brankář hodně vyjíždí. Bylo vždy třeba něco naznačit, ale potom jsem netrefil bránu,“ litoval zpětně jeden z nejzkušenějších hradeckých hokejistů.

Čtěte také

Jiří Šimánek a celý tým Mountfieldu ale nesmí nad porážkou a neproměněnými šancemi dlouho přemýšlet. Už dnes se totiž hraje ve Zlíně od 17:20 druhé utkání. Hradečtí doufají, že po něm pojedou k domácím zápasům čtvrtfinálové série za nerozhodného stavu 1:1.

autoři: mva , vman
Spustit audio