Závěrečná třetina připravila hokejisty Českých Budějovic o body z Mladé Boleslavi

23. prosinec 2020 07:23

Hokejisté Českých Budějovic na body z Mladé Boleslavi nedosáhli. V úterním extraligovém duelu podlehli Středočechům 4:5. Trenér vítězného celku Radim Rulík přitom hru Motoru chválil a potvrdil, že jeho poslední výkony budily ještě před úvodním vhazováním respekt.

„My jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého, Budějovice, když jsem viděl, jak hráli na Spartě, tak opravdu jsou silné mužstvo, i přesto, že nemá tolik bodů. A to je zrádný, protože hráči tohleto sledují a myslí si, že ten soupeř bude třeba slabší, když nemá tolik bodů, ale ono to vůbec tak není.“ říkal po utkání mladoboleslavský trenér Radim Rulík. Motor vedl ve druhé třetině 2:1. Ještě do přestávky ale domácí vyrovnali. Rozhodl pak začátek závěrečné dvacetiminutovky.

„Měli jsme velmi špatný začátek třetí třetiny, soupeř nám ucuknul o dva góly, nakonec se to ukázalo jako rozdíl, z našeho pohledu už jsme to nedokázali vrátit. Myslím si, že po dvou třetinách jsme měli my vést minimálně o dva góly a ne, aby bylo skóre dva dva,“ okomentoval zápas českobudějovický  kouč Václav Prospal.

Nevydařená třetí třetina mrzela také útočníka Radka Prokeše. Ten se přitom zapsal mezi střelce. V extralize to byla jeho premiérová trefa. Moc rád by ji ale vyměnil za nějaký bod.
Motor přitom nastoupil do utkání jen se šesti obránci a deseti útočníky. Síly prý mužstvu ale nechyběly.

Celou reportáž Pavla Petra si můžete poslechnout online, nebo si ji stáhněte do svých mobilů a počítačů k pozdějšímu poslechu.

autor: Pavel Petr
Spustit audio