Závadné maso z Polska se ze skladu v Olomouci do prodeje nedostalo
Hovězí maso se salmonelou z Polska se v Česku dostalo do pěti míst. A to do Zlínského kraje, Brna, Olomouce, Pohořelic a Kozomína. Firmy maso buď likvidují, nebo stahují z prodeje.
Všechno závadné polské maso s bakteriemi salmonely, které převzal olomoucký velkoobchod Bikos, zůstalo v jeho skladu. Bude zlikvidováno v kafilérii. Potvrdil to ředitel krajské pobočky Státní veterinární správy v Olomouci Aleš Zatloukal. Česká republika ode dneška zavádí kontroly zdravotní nezávadnosti veškerého hovězího masa dovezeného z Polska.
„Veškeré hovězí maso z Polska musí být vyšetřeno na salmonelu. To vyšetření si bude zajišťovat sám dodavatel. Musí mít vyšetření z referenční laboratoře. Teprve po obdržení negativního výsledku může uvádět maso na trh. Protokol bude uchovávat po dobu jednoho roku, tak abychom ho mohli zkontrolovat,“ říká Zbyněk Semerád, ředitel Státní veterinární správy.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Opilá policistka, která zaklekla před nočním klubem mladou dívku, vyvázla bez trestu. Čeká se na inspekci
-
Pokud někdo nakoupí pět zbraní najednou, je potřeba na to upozornit, vysvětluje Rakušan
-
Možnost volby jako lék na nedostatek mužů. Ukrajina spustila náborovou kampaň do armády
-
ONLINE: Ruské invazní síly dosáhly na Ukrajině významného postupu, píše britský deník