Zatáhnu záclony a vypnu, těší se po návratu z Koreje rychlobruslařka Sáblíková

13. únor 2017

Se dvěma medailemi se vrátila z mistrovství světa rychlobruslařka Martina Sáblíková. S trenérem Petrem Novákem si navíc na šampionátu v Jižní Koreji osahala prostředí, kde už za rok bude usilovat o další olympijský triumf.

„Organizačně to bylo vynikající. Led se jeví jako rychlý. Diváci fantastičtí,“ chválil si prostředí v Jižní Koreji trenér Petr Novák. Rád by také viděl, aby za rok jeho svěřenkyně navázala na zisk cenných kovů.

Pokud by Sáblíková v Pchjongčchangu opravdu na pódium vystoupala, znamenalo by to pro ni cenný kov už na třetích hrách v řadě za sebou. Rok je ale dlouhá doba a devětadvacetiletá rychlobruslařka se musí dobře připravit.

Letošní zkušenost s místem konání zimních olympijských her pojal trenér Petr Novák nejen sportovně: „Zkoušeli jsme také jídla, protože Korejci mají rádi hodně pálivého. Velký zádrhel jsme ale neobjevili.“

Sáblíková svého trenéra ještě musela doplnit. „Opravdu se v tom vyžíval. Všechno pálivé musel zkusit. Já musela být, vzhledem k závodům, trošku opatrnější,“ smála se po návratu do České republiky trojnásobná olympijská vítězka.

Rodačce z Nového Města na Moravě se dostane krátkého odpočinku. Do tréninku by se měla vrátit na konci týdne. Další akce ji pak čeká na začátku března, kdy je na programu světový šampionát ve víceboji v norském Hammaru.

„Teď pro mě bude úžasný nenastavovat si budík,“ těší se Sáblíková. „V Koreji jsme vstávali kolem 8:45, to bylo tady v Česku chvíli po půlnoci. Nic příjemného. Teď prostě vypnu, zatáhnu záclony a až se probudím, tak vstanu,“ usmívala se vyčerpaná, ale spokojená česká reprezentantka.

autoři: pka , sob
Spustit audio