Zaručil by návrat policie na fotbalové stadiony bezpečnost fanoušků?

1. duben 2014

I tuto otázku nastolilo řádění chuligánů při zápase Baníku Ostrava a pražské Sparty. Ministerstvo školství ve spolupráci s Fotbalovou asociací začíná pracovat na nové legislativě, která by tyto chuligány měla vymýtit z českého fotbalu.

Fotbaloví fanoušci Baníku Ostrava mají snad nejhorší pověst v republice. Předminulý víkend se účet za jejich řádění vyšplhal na téměř půl milionu korun. Po jejich domácím utkání se Spartou se začala řešit bezpečnost na fotbalových stadionech dokonce i na vládní úrovni. Jedním z hlavních opatření má být prodej lístků na jméno. Takové opatření už platilo pro následující zápas Baníku, když hráli v Praze s týmem Bohemians 1905.

Řádění chuligánů při fotbalovém zápase Baníku Ostrava a pražské Sparty vyvolalo velmi ostrou reakci nejen u veřejnosti, ale také u samotného fotbalového vedení a dokonce politiků.

Ministr školství Marcel Chládek a jeho podřízení připraví v nejbližších týdnech ve spolupráci s fotbalovým svazem úpravu legislativy tak, aby se násilnosti na stadionech už neopakovaly. Jedním ze zásadních témat je větší účast policie, kterou ze stadionů v roce 2009 stáhl tehdejší ministr vnitra Ivan Langer z ODS.

autoři: jkb , ras , sch
Spustit audio