Zapojte se do 10. ročníku soutěže Namaluj svého anděla

1. listopad 2021

Salesiánské středisko Štěpána Trochty v Teplicích zahájilo10. ročník výtvarné soutěže. Letošní téma zni: Anděl v ruině. Kresby a výrobky je možné doručit do 17. ledna 2022.

Plakát k projektu Namaluj svého anděla

„Výtvarná soutěž probíhá ve 3 věkových kategoriích: předškolní děti, žáci 1. stupně ZŠ a ostatní (tedy žáci 2. stupně ZŠ, studenti i dospělí). Kromě obrázků ve formátu A4 či A3 je možné zaslat i výrobky z textilu, keramiky i jiných materiálů,“ vysvětluje pravidla soutěže organizátorka Hana Machová.

Letošní ročník soutěže je spjatý s projektem Živý dům. V roce 2019 salesiáni koupili ruinu bývalých jeslí v Hlávkově ulici v Trnovanech, kterou se chystají opravit a přetvořit na multifunkční středisko. Středisko by mělo být bezpečným místem pro děti a mládež z Teplic, kde se budou moct scházet s kamarády, vzdělávat se a rozvíjet se.

Kromě volnočasového střediska a nízkoprahového zařízení by se v objektu měla nacházet také sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi, které se ocitly v obtížné situaci. Dále zde budou probíhat Animo-programy pro školy, které působí v oblasti prevence šikany, stmelování třídních kolektivů a vzdělávají v oblasti bezpečnosti na internetu. Přesune se sem také komunita teplických salesiánů a křesťanské programy. Zahrada a hřiště bude sloužit i široké veřejnosti.

„Koupili jsme ruinu, která už v minulosti sloužila dětem. Chceme do ní vrátit život a vytvořit z ní středisko, kde si každý přijde na své. Věříme, že by se toto místo mohlo stát srdcem celých Trnovan“ dodává PR manažerka Pavlína Mašková.

Vizualizace projektu Živý dům

Výtvarná díla, která budou do letošního ročníku soutěže zaslána, poslouží k další podpoře Živého domu. „Jedná se o finančně nákladný projekt, který potřebuje i podporu zvenčí. Podstatnou část financí již máme, ale stále nám schází 20 milionů. Rádi bychom proto některá díla využili k dražbám či prodejům a 100% výtěžek přidali k naší veřejné sbírce,“ vysvětluje Mašková.

Hotový výtvor je třeba doručit do 17. ledna 2022 na adresu organizátora soutěže: Salesiánské středisko Štěpána Trochty, Rovná 277, 415 01 Teplice. Obrázek či výrobek musí být z rubu řádně označen (jméno autora, škola, město, telefon, email). Účastníci se mohou přihlásit i samostatně, není třeba souhlas školy. Se všemi údaji bude nakládáno podle zásad GDPR. Účastí v soutěži souhlasí účastník se zveřejněním výherců (jméno, škola a město). Vítězům v každé kategorii budou věnovány ceny, které do soutěže věnuje společnost Simply-T.

Více informací o činnosti salesiánů v Teplicích a soutěži je možné najít na www.salesianiteplice.cz. O projektu Živého domu se dočtete více na www.zivydumteplice.cz.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.