Zafandit si na stadionu La Bombonera v Buenos Aires? Sen mnohých fotbalových fanoušků

16. březen 2022

Zažít atmosféru na magickém stadionu La Bombonera v Buenos Aires je zřejmě jeden z největších snů mnohých fotbalových fanoušků. Jak to vypadá v kotli, když hraje domácí zápas Boca Juniors? Na místním fotbalovém svatostánku hrával Diego Maradona a scházejí se tam jedni z nejfanatičtějších fanoušků na světě. Výsledek pro ně možná není až tolik zásadní, podpora klubu je totiž jejich životní styl. Přímo na místě se o tom přesvědčil i náš reportér Jaroslav Plašil.

Na ligové utkání zde dorazí klidně až 50 tisíc fanoušků a už 5 hodin před zápasem se některé ulice v okolí stadionu pomalu mění v modrožluté a někde už dost rozbouřené řeky.

 „Když se nadechnete, cítíte směs rostlin, benzínu, oleje na smažení, moči, potu, různých parfémů a podobně pestré je také složení fanoušků, kteří se vlní v rytmu chorálů milovaného klubu. Chorály, které slyšíte na ulici, pak ještě zesílí, jakmile šplháte do hlediště La Bombonéry, tvarově výjimečné modrožluté stavby z betonu a oceli. Když je plná, a začnou skákat i lidé na delší tribuně, cítíte, že se houpete,“ přibližuje atmosféru z Buenos Aires Jaroslav Plašil.

autoři: Jaroslav Plašil , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás