Začíná týden knihoven. Obsáhlý program v celostátní akci mají v Karviné

30. září 2019

Malí i velcí čtenáři po celé republice se mohou zúčastnit zajímavých workshopů, přednášek nebo třeba diskuzí. K akci se pravidelně připojuje i Regionální knihovna v Karviné. Co vše tam na  návštěvníky letos čeká, prozradí ředitelka Markéta Kukrechtová.

Co je největším lákadlem Týdne knihoven v Karviné?

Určitě je to bezplatná registrace do knihovny, kterou mohou využít zájemci pouze v Týdnu knihoven. A také určitě amnestie upomínek, která promíjí pokuty za opožděné vracení knih.

Máte připravené i nějaké workshopy, přednášky nebo třeba soutěže?

Karvinská knihovna se snaží oslovit všechny věkové kategorie a připravili jsme si na pobočkách pro čtenáře a návštěvníky zajímavé aktivity. Takže proběhnou soutěžní kvízy, výstavy, lidé mohou navštívit i kreativní dílničky. Ráda bych pozvala na autorské setkání s polskou spisovatelkou Danutou Chlup nebo na setkání s herečkou Sandrou Pogodovou a jejím tatínkem Richardem. A ještě bych ráda pozvala na promítání filmu Poslední večery na Zemi.

Do Týdne knihoven se zapojujete pravidelně. Daří se vám díky této akci přilákat nové čtenáře?

Tyto kampaně na podporu čtenářství a propagace služeb knihoven jsou velmi přínosné. Určitě je jejich cílem zaměřit pozornost na knihovnu a přilákat nové čtenáře, což se nám daří. A jsme za to moc rádi.

K celostátnímu Týdnu knihoven se připojují i ostatní knihovny v regionu. Zajímavý program si lidé užijí například v Ostravě, Frýdku-Místku anebo Bruntále.

Spustit audio