Začíná finále první hokejové ligy. Dukla Jihlava se utká se Vsetínem, kde je také první zápas

3. duben 2022 06:00

Hokejisté Dukly Jihlava dnes zahájí na ledě Vsetína finále první ligy. Pokud uspějí, bude je v baráži o extraligu čekat Kladno. 

Hokejisté Dukly Jihlava a Vsetína budou ode dneška usilovat o jedno účastnické místo v baráži o extraligu. Proti Kladnu si ji zahraje vítěz první ligy. Úvodní finálový duel série čeká oba týmy ve Vsetíně. 

Lepší týmy

„Když to vezmu ze svého pohledu za celou sezónu, tak Jihlava a Vsetín byly po celou dobu trošku jinde než ty ostatní týmy,“ vyzdvihuje výkony obou týmů trenér Sokolova Martin Štrba. 

Oba finalisté v základní části nepůsobili dojmem, že jednoznačně míří k nejvyšším příčkám. Poměrně rychle odehrané semifinálové série jim dopřály slušný čas na finálovou přípravu. „Odehráli jsme shodně pět zápasů, máme stejný počet dní na odpočinek a dát se do kupy,“ podotkl mladý jihlavský útočník Matouš Menšík. 

Menšík i jeho spoluhráč, obránce Lukáš Mareš vědí, jak bouřlivé bude vsetínské publikum. „U nich doma to vůbec nebude jednoduchá série. Když ale budeme hrát to, co hrajeme, tak věřím tomu, že to můžeme udělat.“

Finálová série první ligy, která se bude hrát na čtyři vítězná utkání, odstartuje na ledě Vsetína v neděli v 17:00 hodin.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související