Za poloprázdným předvolebním shromážděním Trumpa stojí internetoví vtipálci

22. červen 2020

Za zklamáním šéfa Bílého domu z poloprázdného víkendového předvolebního setkání se svými voliči v oklahomské Tulse může jen internetový žertík. Alespoň si to myslí deník The New York Times.

Čtěte také

„Stovky mladých fanoušků K-popu sdílely přes sociální sít TikTok výzvu, aby si každý, kdo neměl v úmyslu na shromáždění dorazit, rezervoval několik míst. Ve výsledku tak prý vznikly statisíce falešných žádostí o vstupenku,“ říká ve vysílání Českého rozhlasu Plus redaktorka zahraniční redakce Marie Machytková.

K-pop je hudební žánr, který vznikl v Jižní Koreji. Absorboval do sebe elementy taneční hudby, popu, elektropopu, hip hopu a současného r'n'b.

Poloprázdný stadion

Vedoucí kampaně Donalda Trumpa pak právě kvůli těmto rezervacím očekávali, že kapacita stadionu bude naplněná snad až po strop. Taky proto vznikl prostor i před stadionem, aby mohli lidé sledovat proslov alespoň venku na připravených obrazovkách. Ani tam nakonec nebyl skoro nikdo. 

Trump se po tříměsíční koronavirové pauze chystal na víkendový předvolební mítink přesvědčený, že ho přijdou podpořit desetitisíce lidí. Stadion byl ale nakonec v sobotní večer skoro z poloviny prázdný. Někteří uživatelé na sociálních sítích teď tvrdí, že za zklamání současného šéfa Bílého domu může jejich internetový žertík.

V audiozáznamu najdete i příběh až příliš upřímného Japonce, který baví lidi na sociálních sítích. 

Spustit audio

Související