Za parkování lze platit ve Splitu i z mobilu

26. srpen 2004
Vysílání v Chorvatsku 2009

Ve Splitu můžete ode dneška zaplatit parkovné prostřednictvím mobilního telefonu. Druhé největší město v Chorvatsku tuto službu zavádí v době, kdy v jiných částech země už několik let funguje. Splitská radnice chce usnadnit parkování na nejvytíženějších místech tohoto centra Dalmácie.

Jedna hodina stání přijde na tři kuny. Pokud ji zaplatíte mobilem, je o padesát lipa dražší. Právě tolik si totiž účtují mobilní operátoři za zprostředkování této služby.

Podle jedné z největších evropských cestovních kancéláří Saga Holidays patří mezi deset nejlepších hotelů světa i Croatia v Cavtatu u Dubrovníku. Britská společnost každoročně vyhlašuje desítku nejlepších ubytovacích zařízení. Hlavním kritériem je především úroveň poskytovaných služeb.

Plavecký bazén Sinji dostane novou podobu. Areál byl postaven v roce 1953 a kompletní rekonstrukcí nikdy neprošel. Poslední návštěvníky přivítal v polovině osmdesátých let.

Po architektonické stránce jde přitom o jednu z nejzajímavějších plováren v Chorvatsku, kterou v její zlaté éře vyhledávali i místní filmaři. Plavce by měla ve své nové podobě přivítat příští léto.

autor: duv
Spustit audio

Více z pořadu