Za napadení rozhodčího a soupeře nesmí Šírl hrát dva roky fotbal

1. listopad 2017

Bývalý fotbalový reprezentant Radek Šírl si vyslechl trest za své chování v divizním zápase, ve kterém napadl protihráče a rozhodčího. Disciplinární komise Řídící komise pro Čechy rozhodla, že si dva roky nezahraje. Jeho klub, Zbuzany, navíc zaplatí pokutu 150 tisíc korun.

„Hned po incidentu jsem si uvědomil, že je to velký problém. Kdyby to byla jen červená, tak půjdu do kabiny a kluci dohrajou zápas, ale tohle ukončení zápasu, které bylo oprávněné, mě velmi mrzí,″ říkal dnes už smířeně Radek Šírl v sídle Fotbalové asociace.

Svého činu lituje.

„Je potřeba říct, že rozhodčí nebyl zraněn, ani hráč, do kterého pan Šírl vrazil," konstatoval předseda disciplinární komise Řídící komise pro Čechy Zdeněk Tasch. Komise proto Radku Šírlovi vyměřila nejvyšší, čtyřiadvacetiměsíční trest. „Protože nikdo nebyl zraněn a pa Šírl projevil lítost a všem se omluvil, nepřistoupila k tomu, aby dostal ještě nějakou finanční sankci."

Potrestaný fotbalista má možnost po půlce trestu požádat o prominutí zbývající části. Navíc může trénovat, nebo se věnovat výchově mládeže.

A co na to bývalý ligový fotbalista, který v minulosti oblékal dres Bohemians, Sparty, Plzně nebo Mladé Boleslavi? Počká si, s fotbalem totiž zatím končit nechce. „Je o můj první takový problém, takže se snad budu udržovat v nějaké kondici a budu se snažit nějak vrátit," dodal.

autor: pka
Spustit audio