Za Lužánkami je vše připraveno, Hokejové hry mohou začít. Kometa přivítá plzeňské Indiány

3. leden 2016

Jedenáct mistrovských titulů získali brněnští hokejisté v dobách, kdy hráli své domácí zápasy na zimním stadionu Za Lužánkami. Stará hala postupně přestala stačit potřebám moderního hokeje a v roce 2008 ji dělníci zlikvidovali. Na podzim začala hokejová Kometa Brno na opuštěném místě budovat tribuny pro víc než 20 tisíc fanoušků. Už dnes zde Brno odehraje extraligový zápas proti Plzni.

„Kdybyste tady šli v létě, tak byste nevěřili, že se něco podobného může podařit. Je to pro lidi mimořádná událost a vzpomínka na největší slávu Komety. A předzvěst toho, že by tu za pár let měl stát nový stadion,“ připomíná současný trenér Komety Alois Hadamczik.

Zápasy pod širým nebem mají zahájit proces, na jehož konci bude stát za Lužánkami nová moderní aréna. Její možnou podobu už Kometa i představila.

Majitel klubu Libor Zábranský považuje zápasy proti Plzni a Spartě za symbolické.

„Hodně lidí nevěřilo, že to dokážeme. A hodně lidí nevěří ani tomu, že bude nový stadion. Ale my jsme si řekli, že pro to uděláme všechno a zápasy pod širým nebem jsou jedním z dalších kroků,“ prohlásil Zábranský.

Nový stadion za Lužánkami musí vybudovat profesionálové, se stavbou současné montované arény ale na začátku pomáhali dobrovolně i fanoušci.

„Uklízení odpadků a toho hrozného nepořádku bylo nutné, aby to tady nějak vypadalo,“ popisoval jeden z fanoušků, který si říká Patros.

Dělníci následně za Lužánkami smontovali tribuny pro víc než dvacet tisíc stojících diváků, které začínají pár metrů od ledu.

„Je to lepší než v Americe, kde jsou tribuny strašně daleko od ledu a není skoro nic vidět. Tady bude všude výborný výhled. Lidé se mají na co těšit. Myslím, že atmosféra bude neskutečná,“ těšil se po tréninku na novém kluzišti útočník Komety Jakub Koreis.

Zápas pod širým nebem v Brně začne ve 13 hodin. Na streamu Český rozhlas Sport nabídneme přímou reportáž celého utkání.

autoři: Stanislav Zbyněk , dan
Spustit audio