Z trofeje pro vítěze MOL Cupu se pít nedá. Pro Jablonec je ale důležitější EL

18. květen 2016

Dobrou motivaci vyhrát domácí fotbalový pohár MOL Cup mají oba jeho finalisté. Nejde ale jen o triumf v soutěži. Pro Jablonec je vítězství poslední možností, jak se dostat do bojů v Evropské lize. Mladá Boleslav už je má jisté, může si ale ušetřit jedno předkolo. Hrát se bude i o novou trofej, která však má jednu nevýhodu pro oslavy – nedá se naplnit šampaňským.

„My nepijeme, takže nám to nevadí,“ svěřil se před finále trenér Jablonce Zdenko Frťala.

„Já nebudu říkat, že nepiju, ale naplnit se dá cokoliv jiného, takže si myslím, že s tím by neměl být problém,“ smál se stejně dobře naladěný zkušený záložník Tomáš Hübschman.

Večer ale budou pod tlakem. Ambicióznímu týmu se v lize nedařilo podle představ a skončil na sedmém místě. Večer může zachránit sezonu alespoň postupem do Evropské ligy.

Loni Jablonec ve finále poháru neuspěl, když prohrál na penalty, tentokrát by chtěl vyhrát, a to dřív než po pokutových kopech.

„Nechtěli bychom se dostat do situace, kdy by byly penalty,“ řekl Hübschman. „Protože jsme je pilovali,“ dodal Frťala.

Poslední tři finále domácího poháru rozhodovaly právě až penalty, které trénovali i fotbalisté Mladé Boleslavi. V sezoně dali v lize všech osm pokutových kopů, které zahrávali.

„To ale to kopal jen jeden hráč, že, a v poháru ji nedal, tak čemu má člověk věřit. To je složitý,“ upozornil mladoboleslavský trenér Karel Jarolím.

„Pohárové penalty mám celkově utrápené, protože jedno finále s Ostravou jsem neproměnil,“ popsal tradiční penaltový střelec Lukáš Magera.

Jak úspěšní byli ve středočeském týmu při tréninku penalt před pohárem, ale říct nechtěli.

„Padá i nepadá. Taky tam máme gólmany, kteří musí něco chytit, na ně musíme spoléhat taky,“ pousmál se Karel Jarolím.

Finále poháru mezi Mladou Boleslavi a Jabloncem začne v Teplicích v 18.15 a celý zápas uslyšíte na internetovém a digitálním streamu ČRo Sport.

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím (vlevo) a mladoboleslavský kapitán Lukáš Magera
autor: mva
Spustit audio