Z letadla do dresu. Radim Zohorna před zápasem proti Švýcarsku spal hodinu

Čeští hokejisté skupinu v Rize na mistrovství světa nevyhrají. Prvenství bude patřit zatím suverénnímu Švýcarsku, které nad českým týmem zvítězilo 4:2. Rozhodla druhá třetina, ve které Švýcaři odskočili na rozdíl dvou gólů. Pár hodin po letu z Kanady a přistání v Rize doplnil tým útočník Radim Zohorna. A odehrál svůj první zápas na světovém šampionátu v kariéře. Krátce po utkání ho vyzpovídal reportér Radiožurnálu Sport František Kuna. 

„V pět hodin jsem odletěl z Toronta a přiletěl jsem sem v půl druhé po obědě a ani jsem nespal mezi tím, takže to bylo náročné. Bohužel nemůžu spát v letadle a prášky si brát nechci. Zkoušel jsem zaspat, ale nemohl jsem,“ popisoval přesun do dějiště šampionátu Radim Zohorna.

Toronto - Frankurt, Frankfurt - Riga. Taková byla cesta českého útočníka na mistrovství světa a bez spánku. „Už před nástupem do letadla jsem věděl, že budu hrát. Snažil jsem se na to nachystat, bohužel jsem se vyspal jen hodinu před zápasem. Nohy se mi klepaly,“ vrací se k předzápasovým pocitům.

Nohy se mohou rozklepat z nervozity, ale v případě Radima Zohorny to přebilo nevyspání a únava před premiérou na mistrovství světa. Většina hráčů už je spolu dlouho, znají se z přípravných kempů, utkání a minimálně do zápasu se Švýcary i z duelů na turnaji v Rize. Zohorna přišel do nové party, Na střídání spoluhráčů je ale ze sezony zvyklý. Hrál v NHL za Calgary a Toronto a k tomu hlavně v záložních týmech u obou kanadských celků.

Cestovatel Zohorna

„Letos jsem se setkal asi s 300 lidmi v šesti týmech. Vždy už zapomínám jména a bylo to opravdu náročné. Nebylo to úplně tak, jak jsem si to představoval. To je asi na knihu, ale až po mistrovství světa. Třeba se to zlepší tím, že tu vyhrajeme medaili,“ vyhlíží další program turnaje Zohorna.

To je ještě daleko, minimálně čtvrtfinále už mají Češi jisté. To je ale až ve čtvrtek se zatím neznámým soupeřem i místem konání. Buď v Rize, nebo Tampere. Zohornovi se teď hodí volné pondělí před úterním zápasem s Kanadou na závěr skupiny.

„Budu se snažit usnout rychle po zápase, abych to dospal. Myslím si, že se budu cítit hůř než dnes,“ odešel si Zohorna odpočinout po nedělní prohře se Švýcary.

autoři: František Kuna , rej
Spustit audio

Související