Wabi Daněk vydává album Příběhy písní: Tramping není hnutí, ale stav duše

7. prosinec 2014

„Ďáblovo stádo je takový konglomerát, jsou to mladí kluci, ale hotoví muzikanti s názorem,“vysvětluje Wabi Daněk v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou. S Ďáblovým stádem vydává další album Příběhy písní. Jaká byla spolupráce s Radůzou a Jaromírem Nohavicou? A jak vzpomíná na desku Rosa na kolejích?

„Písnička je tak malý útvar, že by měla mít nějaký konflikt, postupem času člověk začíná vidět odstíny šedé, už nevidí černobíle jako za mlada, a konflikty se hledají těžko,“ vysvětluje, proč je psaní písní dnes těžší.

Před publikem stál poprvé v roce 1969, když mu bylo 22 let. „Dnešní kapely nemají problém s přístupem k nástrojům, ale nevýhodu mají v tom, že toho je více obsazeného. Cokoliv, co dnes řeknete, už někdo jiný před vámi zazpíval,“ usmívá se.

A je stále trampem? „Tramping není hnutí, ale stav duše, v tom jsem pořád,“ říká. Styl trampingu a trampové se podle něj v zásadě nezměnili. „Dnes nosí hi-tec věci, ale uvažují stejně, koukají se na přírodu a na vztahy mezi lidmi podobně,“ vysvětluje.

Jak vzpomíná na Wabi Ryvolu a Kapitána Kida? A bylo těžké navázat na Waldemara Matušku? I to jste se mohli dozvědět v Hostu Radiožurnálu mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio