Výzdoba na Halloween. Rodina z Ohia si postavila na zahradě obří transportér z Hvězdných válek

Obdiv, radost nebo dokonce láska k filmové sérii Hvězdné války nezná mezí. Fanoušci chodí na premiéry filmů v oblecích rytířů Jedi, sbírají figurky hlavních postav nebo se sdružují v různých spolcích. Rodina z amerického Ohia šla ale ještě dál, když si na svůj pozemek postavila obří galaktický transportér z Hvězdných válek, který ve filmu používalo Impérium.

Jde o model AT-AT, tedy o takové čtyřnohé vozidlo, které ve filmu používá Galaktická republika.

„Na své zahradě si ho postavil Nick Meyer s manželkou Becky, který tak se svou rodinou chtěl vyzdobit svůj dům a pozemek na Halloween,“ vysvětluje redaktor Martin Balucha.

Rodina vyrobila galaktický transportér z plastových barelů, kovu a ze speciální technické pěny. Nick Meyer serveru Cleveland.com řekl, že materiál začal sbírat už v dubnu. Součástky ale nejdřív shromažďoval na zadním dvorku, až pak je prý dával dohromady a postupně přemístil před dům.

Pak mu prý taky pomáhali sousedi a společně ho dokončili koncem minulého týdne. Teď je ten obří transportér zhruba stejně velký jako dvoupatrový dům. Ostatně právě k němu je připojený pomocí dlouhých tyčí. Tvůrce transportéru o sobě tvrdí, že není fanatik, a že prý ani neviděl všechny díly.

autor: bal
Spustit audio