Vyrovnali jsme i díky našemu kotli, chválil fanoušky střelec Slavie Milan Škoda

4. říjen 2015

Týden se mohli cítit jako králové Prahy a jako tým, který může prohánět ty nejlepší. Jenže euforii z vítězství nad Spartou střídají po dalším pražském derby v Edenu rozpaky. Slavia remizovala s Duklou 1:1 a oproti minulému týdnu byla hlavně v prvním poločase k nepoznání.

„Začátek se nám nepovedl. Nechali jsme soupeře hrát, byli jsme od nich daleko a z toho jsme dostali gól. Do nějaké dvacáté minuty byli o hodně lepší.“

Důvodem toho, co popisuje Milan Škoda, mohou být tři změny v záložní řadě Slavie oproti derby se Spartou, ale také psychologický efekt, na který Dukla podle kouče Luboše Kozla sázela.

„Když jde mužstvo na Spartu, nic nepodcení. Když má za týden hrát s týmem, jako jsme my, tak motivace a nažhavenost do utkání nebude taková. Slavia není mužstvo, které v zápase dominuje. Mohli jsme už v úvodu utkání rozhodnout, ale chyběla nám pojistka.“

Takhle zůstalo z mnoha nebezpečných situací jen u trefy Michaela Krmenčíka z páté minuty. Slávisté se z bídy první půlhodiny postupně dokázali vyhrabat a nakonec ve druhém poločase i vyrovnat.

Vděčí za to zmatku v obraně Dukly, která po centru z přímého volného kopu vystavovala nabíhající slávisty do ofsajdu, jen tenhle kolektivní taktický plán spoluhráči jaksi zapomněli říct kapitánovi Marku Hanouskovi.

„Nevěděl jsem o tom, že budeme hrát ofsajd systém. Šel jsem normálně bránit hráče, a tím pádem nebyl ofsajd a dostali jsme gól. Jsou jasně daná pravidla, kdy hrajeme ofsajd systém, ale to nebyla tato situace. Bohužel jsem neslyšel, že jsme se rozhodli jinak.“

Čtěte také

„Hosté to zahráli blbě a my jsme toho dokázali využít. I díky kotli, který v tu dobu hodně fandil,“ chválí úspěšný střelec Škoda vlastní fanoušky, kterých přišlo deset a půl tisíce. S klidem bychom jim mohli přiřknout gólovou asistenci a zásluhu na tom, že je Slavia už šest ligových utkání v řadě bez porážky a že zatím nezhasíná červenobílá euforie rozdmýchaná i vstupem nových majitelů a vítězstvím nad Spartou.

„Doufám, že to nebude ojedinělý jev jako minulý rok. Jsem rád, že se nám takhle daří, a doufám, že se v pauze dáme do kupy a připravíme se na další část sezony. Musíme si vážit toho, kde jsme, a co nejdéle se tam udržet,“ říkal Martin Latka.

„Pořád se psalo o Slavii, ale je to trošku bublina. Slavia na titul, to si myslím, s veškerou pokorou k ní, že je hodně nadnesené,“ neodpustil si Marek Hanousek cestou z Edenu rýpanec do svého předřečníka Martina Latky a celého červenobílého tábora.

autoři: jkb , Vojtěch Bureš
Spustit audio