Výrok 31. týdne

4. srpen 2003
Výrok týdne

I tento víkend jsme vám nabídli trojici výroků, které zazněly v našem vysílání. Na vás bylo, abyste z nich vybrali ten nejzajímavější nebo nejpodivnější. Výroky si můžete přečíst nebo poslechnout ze záznamu. A jak jste hlasovali?

1
Trojlístek výroků z tohoto týdne otevírá ministr vnitra Stanislav Gross. Když se objevila zpráva, že na jednání bezpečnostní rady státu oznámil, že ruzyňské letiště v Praze je mezi těmi ve světě, odkud by mohli vzlétnout teroristé s uneseným letadlem, moderátor se ho zeptal, proč je Ruzyně nebezpečná. Na zcela jasnou otázku pak od pana ministra dostal zcela utajenou odpověď:

Gross: "No já hlavně musím nejprve zcela s podivem konstatovat, nebo s podivem zjišťuji, že se tahle zpráva v novinách objevuje, protože asi nikdo neočekává, že budu jakkoliv komentovat, potvrzovat, nebo vyvracet to, co se říká na bezpečnostní radě státu, jejíž jednání je ze své povahy neveřejné a utajené."

Výrok S. Grosse získal hlasů:
SMS - 3
internet - 34
celkem - 37 - tj. 49 % (1. místo)

2
Také některé osobní údaje by měly zůstat utajené, i když - jak pro koho. Šéf středočeské dopravní policie Stanislav Huml Radiožurnálu potvrdil, že s tím policie má problémy a musí rozlišovat, komu co může prozradit. Pokud vám po dopravní nehodě, jejímž účastníkem je i někdo další, předá protokol, dočtete se z něho jeho jméno, adresu....

Huml: "...ale už tam nebudou rodná čísla, nebudou tam takové ty věci, které nám zákon zakazuje dávat každému, a pojišťovna potom od nás dostává kopii vlastně protokolu o dopravní nehodě, kde je všechno, protože pojišťovna je v podstatě zákonem oprávněná tyto informace od nás dostat."

Výrok S. Humla získal hlasů:
SMS - 2
internet - 16
celkem - 18 - tj. 24 % (3. místo)

3
Kolega Vítek Pohanka promine, ale nachytali jsme ho na švestkách. Jak uslyšíte, podařilo se mu přeřeknutí, kterému se sám musel na chvíli divit:

Pohanka: "Spojené státy předložily Radě bezpečnosti Organizace spojených návrhů... náv... ná... Organizace spojených národů návrh rezoluce, která by měla připravit půdu pro vstup mezinárodní mírové mise do západoafrické Libérie."

Výrok V. Pohanky získal hlasů:
SMS - 7
internet - 13
celkem - 20 - tj. 27 % (2. místo)

autoři: jkr , jas
Spustit audio

Více z pořadu