Výrok 25. týdne

23. červen 2003

Také tento víkend jsme vám nabídli trojici výroků, které zazněly v našem vysílání. Na vás bylo, abyste z nich vybrali ten nejzajímavější nebo nejpodivnější. Výroky si můžete přečíst nebo poslechnout ze záznamu. A jak jste hlasovali?

1
A co jsme z uplynulého týdne vybrali? Senát posuzoval návrhy na jmenování ústavních soudců. Zaperlil při tom sociálnědemokratický senátor Richard Falbr, když při projednávání čtyř prezidentových kandidátů v ústavněprávním výboru horní komory parlamentu kritikům návrhů Václava Klause vzkázal:

Falbr: "Někomu se ti kandidáti nemusí líbit, anebo někteří z nich, ale myslím si, že prezident by byl vystaven kritice, kdyby předkládal jakékoliv kandidáty."

0:00
/
0:00

Výrok R. Falbra získal hlasů:
SMS - 1
internet - 2
celkem - 3 - tj. 3 % (3. místo)

2
Tento týden jsme byli svědky protestů proti reformě veřejných financí. Za zdravotníky vystupoval Předseda Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů Milan Kubek. Ve vysílání Radiožurnálu uvedl, že by stačilo, kdyby stát dal více peněz do zdravotního pojištění. Když mu moderátor připomněl postoj ministerstva, které se nechalo slyšet, že zdravotnictví není placeno ze státního rozpočtu, ale ze zdravotního pojištění, Milan Kubek odpověděl:

Kubek: "Buďto to svědčí o naivitě, nebo já nevím o čem..."
Moderátor: "Říkala to ministryně Součková, říkal to její mluvčí."
Kubek: "... to se nevylučuje s naivitou."

Výrok M. Kubka získal hlasů:
SMS - 5
internet - 56
celkem - 61 - tj. 66 % (1. místo)

3
Nu a do třetice. Ministr průmyslu a obchodu Milan Urban informoval o své misi do Bruselu, kde žádal EU o souhlas s pomocí státu Třineckým železárnám. Ostatním ostravským hutím už ji unie dávno schválila. A proč o pomoc při vstupních jednáních nikdo nepožádal, zeptal se náš zpravodaj. Ministr Urban našel vskutku originální odpověď:

Urban: "To musím říct že je pro mě velkou záhadou, snad je to tím, že byly povodně."

Výrok M. Urbana získal hlasů:
SMS - 7
internet - 22
celkem - 29 - tj. 31 % (2. místo)

autoři: jkr , jas
Spustit audio