Vydejte se s Radiožurnálem na výstavu World Press Photo!

Už od 20. září si můžete v pražském Karolinu prohlédnout nejlepší fotografie, které získaly ocenění na mezinárodní soutěži World Press Photo. A protože fotografie a zpravodajství k sobě patří, uslyšíte zajímavosti o výstavě také ve vysílání Radiožurnálu!

19 porotců z celého světa vybíralo ty nejlepší fotografie. A měli z čeho – do soutěže se přihlásilo 5 666 fotografů se 103 481 snímky.

Na výstavě, která se koná v Karolinu od 20. září do 13. října, uvidíte více než 200 nejlepších, které mapují důležité momenty roku 2012.

Jaký to byl rok z pohledu přes hledáček fotoaparátu? Zasáhly do něj válečné konflikty v Sýrii, na Blízkém východě a v Súdánu, ale také olympijské hry v Londýně. Na výstavě však uvidíte i záběry z každodenního života, přírody nebo sportu.

Čtěte také

Právě v kategorii sportovních akcí získal hlavní cenu český fotograf Roman Vondrouš za snímky z Velké pardubické. Zajímá vás, co je klíčem k opravdu dobré fotce? Dozvíte se to v neděli 22. září mezi 10. a 11. hodinou, kdy bude hostem moderátorky Patricie Strouhalové.

O výstavě World Press Photo a fotografické soutěži se dozvíte i v dalším vysílání Radiožurnálu, a tak nezapomeňte poslouchat!

autor: šše
Spustit audio