Vycházející hvězda sportovní střelby Gabriela Vognarová ze Dvora Králové se těší do Japonska

15. červen 2018

Pátečním hostem Lady Klokočníkové od 10:00 v přímém přenosu z Radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové byla rodačka ze Dvora Králové nad Labem a čerstvá akademická mistryně světa ve střelbě Gabriala Vognarová. 

Fantastického úspěchu dosáhla sportovní střelkyně Gabriela Vognarová. Na akademickém mistrovství světa v Malajsii si nejprve vystřílela zlatou medaili vzduchovou puškou, přičemž navíc výrazně přispěla k bronzu Češek v týmovém bodování.

Rodačka ze Dvora Králové nad Labem se pak dočkala stejného úspěchu i s druhým náčiním - malorážkou. Ani v této disciplíně Vognarová nenašla přemožitelku a druhé zlato navíc české výpravě pomohlo ke stříbrnému kovu mezi družstvy.

Pro pětadvacetiletou Vognarovou rozhodně nejde o první velký úspěch. V roce 2015 získala stříbro ze Světové univerziády a loni v květnu stejné umístění vybojovala na Světovém poháru v Mnichově.

„Střelba není pro diváky tak zábavná jako jiné sporty a ani média moc nezajímá, pokud zrovna někdo z Čechů nezíská medaili na olympiádě,“ usmívá se jedna z nejlepších českých střelkyň současnosti, pro kterou je právě olympiáda v Tokiu 2020 hlavní motivací.

Sportovní střelkyně Gabriela Vognarová
autoři: Milan Baják , KLO
Spustit audio

Související