Vybraná lyžařská střediska v Moravskoslezském kraji zahajují sezónu

8. prosinec 2018 07:10

Zimní sezónu v těchto dnech zahajují lyžařská střediska v Moravskoslezském kraji. Jezdí se například v Beskydech nebo Nízkém Jeseníku. Naopak na Skalce v Ostravě-Porubě se kvůli nepříznivému počasí začne lyžovat o něco později.

„Jezdíme hodně do Krkonoš hlavně na jarní prázdniny, na vánoční prázdniny jezdíme pravidelně do Rakouska k Innsbrucku. A tady, když je sníh, tak jsme na Zlatníku na Visalajích a v Řece,“ říká paní Romana, která s rodinou jezdí na hory pravidelně.

V Moravskoslezském kraji si letos už může zalyžovat například ve Ski areálu Bílá v Beskydech. Podle marketingového manažera Václava Vrzguly je tam v provozu hned několik sjezdovek.

„Celková délka spuštěných sjezdovek je 1400 metrů s tím, že na severní straně lanovky je to celá červená sjezdovka o délce 950 metrů a 450 metrů na jižní straně lehčí sjezdovka, modrá. Sněhová pokrývka se pohybuje od nějakých 30 do 50 centimetrů technického sněhu, protože normální sněhové přeháňky zatím nedorazily,“ popisuje Vrzgula.

Lyžuje se také na Vaňkově kopci v Ostravě. Tamní lyžařský areál zahájil sezónu 1. prosince. Tento víkend se otevírá také kotva ve Ski areálu Kopřivná v Malé Morávce na Bruntálsku. Klasická zimní sezóna tam pak odstartuje příští týden. A lyžaři se dočkají kvalitnějšího povrchu.

Čtyřsedačková lanovka v Malé Morávce

„Naší prioritou je mít dokonalé sněhové podmínky a zainvestovali jsme do sněžných technologií, pořídili jsme novou rolbu, takže naše úpravy sjezdovek budou efektivnější. Sjezdovky budou perfektně a rychle připravené,“ dodává marketingová manažerka areálu Kopřivná Andrea Mlčochová.

O něco později pak zimní sezónu zahájí Family Park Skalka v Ostravě. Podle odhadů správce areálu Lubora Pavlíka by se tam mělo začít lyžovat nejpozději příští týden.

Ostravský ski areál Skalka
Spustit audio

Související